vakgebieden

Specialist binnen het Speciaal onderwijs

Met ruim 30 jaar ervaring verbindt Zorgkracht Direct zorgprofessionals en instellingen binnen het speciaal onderwijs. Of u nu een gedreven professional bent die een baan in het speciaal onderwijs ambieert, of een instelling op zoek naar deskundige ondersteuning, wij zetten onze expertise in om de juiste samenwerkingen te realiseren en het onderwijs te versterken.

onderwijs
Speciaal onderwijs
Bekijk vacatures

Wat is speciaal onderwijs en waarom is het belangrijk?

Speciaal onderwijs is een onderwijsvorm die speciaal is ontwikkeld voor kinderen en jongeren met specifieke onderwijsbehoeften. Deze behoeften kunnen voortkomen uit leerproblemen, gedragsproblemen, lichamelijke of verstandelijke beperkingen, of een combinatie daarvan. Het speciaal onderwijs is gericht op het bieden van maatwerk, aangepast aan de individuele capaciteiten en behoeften van de leerling.

Het belang van speciaal onderwijs ligt in het garanderen van gelijke onderwijskansen voor alle kinderen, ongeacht hun beperkingen of uitdagingen. Het stelt kinderen en jongeren in staat om hun potentieel te benutten, zelfvertrouwen op te bouwen en zich voor te bereiden op een succesvolle en zelfstandige toekomst. Een goed functionerend speciaal onderwijs draagt bij aan een inclusieve samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te leren en te groeien.

Werken in het speciaal onderwijs - In dienst, of als ZZP’er

Werken in het speciaal onderwijs is een uitdagende en zinvolle carrièrekeuze, waarin je een positieve impact kunt maken op het leven van kinderen en jongeren met speciale onderwijsbehoeften. Je kunt kiezen voor een baan in dienst bij een onderwijsinstelling of als ZZP'er. In loondienst profiteer je van stabiliteit en ondersteuning, terwijl werken als ZZP'er je meer vrijheid en flexibiliteit biedt in je werktijden en opdrachten.

Zorgkracht Direct helpt je bij het maken van de juiste keuze en ondersteunt je in het vinden van passende functies of opdrachten binnen het speciaal onderwijs.

Bekijk vacatures

Vacatures binnen het speciale onderwijs van Zorgkracht Direct

Bekijk alle vacatures

Functies binnen dit vakgebied

Werken via Zorgkracht Direct?

Onze krachten, ervaringen en talenten bundelen om een ondersteunende factor te zijn binnen de zorg? Schrijf je dan nu in!