Functies

Werken als Begeleider GGZ bij Zorgkracht Direct

Competente begeleiders GGZ zijn essentieel in de geestelijke gezondheidszorg. Bij Zorgkracht Direct zoeken we professionals met uitstekende communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen en probleemoplossende kwaliteiten. Door het versterken van ons team met toegewijde begeleiders GGZ, zorgen we samen voor een betere kwaliteit van zorg voor onze cliënten. Ontdek de mogelijkheden en groei binnen deze uitdagende en bevredigende functie.

GGD
Begeleider GGZ
Bekijk vacatures

Wat is- en wat doet een begeleider bij de GGZ?

Een begeleider bij de GGZ is een professional die individuen met psychische problemen ondersteunt en begeleidt in hun dagelijks leven. Deze begeleiding kan plaatsvinden in een woonvoorziening, dagbesteding, of ambulante setting. De begeleider helpt cliënten bij het ontwikkelen van vaardigheden, het opbouwen van zelfvertrouwen en het creëren van een stabiele leefomgeving. Het doel is om de cliënt zo goed mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. De taken van een begeleider bij de GGZ omvatten het opstellen en uitvoeren van begeleidingsplannen, het bieden van structuur en het onderhouden van contact met het sociale netwerk van de cliënt.

De vaardigheden van een begeleider GGZ

  • Empathisch vermogen: In staat zijn om je in te leven in de gevoelens en gedachten van cliënten, zodat je hun behoeften beter begrijpt en passende ondersteuning kunt bieden.

  • Communicatieve vaardigheden: Effectief kunnen communiceren met cliënten, collega's en andere betrokkenen, zowel mondeling als schriftelijk.

  • Stressbestendigheid: Omgaan met complexe en uitdagende situaties zonder hierdoor overweldigd te raken, en te allen tijde kalm en professioneel blijven.

  • Probleemoplossend vermogen: In staat zijn om snel en adequaat te reageren op uitdagingen en problemen die zich voordoen in de begeleiding van cliënten, en creatieve oplossingen te bedenken.

  • Flexibiliteit: Aanpassingsvermogen tonen bij veranderende omstandigheden en cliëntbehoeften, en openstaan voor feedback en voortdurende professionele ontwikkeling.

Wat verdient een begeleider bij de GGZ ?

Het tarief voor een ZZP-begeleider in de GGZ is marktconform en weerspiegelt de ervaring en expertise van de begeleider. Naast een aantrekkelijk tarief bieden we ook secundaire voordelen, zoals een vergoeding voor reiskosten en mogelijkheden voor persoonlijke groei.

Bekijk vacatures
Zorgkracht Direct

Enthousiast geworden?

Neem contact op met Sophie. Je kan je ook direct inschrijven via onze website of stuur ons een mail voor meer informatie.

Vacatures als Begeleider GGZ van Zorgkracht Direct

Bekijk alle vacatures

Andere functies

Werken via Zorgkracht Direct?

Onze krachten, ervaringen en talenten bundelen om een ondersteunende factor te zijn binnen de zorg? Schrijf je dan nu in!