Functies

Werken als Verzorgende IG bij Zorgkracht Direct

Als verzorgende IG bij Zorgkracht Direct speel jij een belangrijke rol in het welzijn van onze cliënten. Jij bent een expert in het bieden van persoonlijke zorg en ondersteuning aan onze cliënten, waarbij het welzijn van de cliënt altijd voorop staat. Het is belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, empathie, en flexibiliteit. Bij Zorgkracht Direct krijg jij de kans om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te dragen aan de kwaliteit van leven van onze cliënten.

Zorgkracht Direct
Verzorgende IG
Bekijk vacatures

Wat is- en wat doet een Verzorgende IG?

Een Verzorgende IG, oftewel Verzorgende Individuele Gezondheidszorg, is een zorgprofessional die cliënten ondersteunt bij hun persoonlijke verzorging, verpleegtechnische handelingen en welzijnsactiviteiten. Als Verzorgende IG draag je bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met uiteenlopende zorgbehoeften, zoals ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking. Je takenpakket bestaat uit het assisteren bij de dagelijkse hygiëne, het verrichten van wondverzorging, het toedienen van medicatie en het begeleiden van cliënten bij sociale activiteiten. Daarnaast speel je een belangrijke rol in de communicatie tussen cliënten, hun naasten en andere zorgverleners, waarbij je oog hebt voor zowel de fysieke als mentale behoeften van de cliënt.

De vaardigheden van een Verzorgende IG

  • Empathie: Het vermogen om je in te leven in de gevoelens en behoeften van cliënten is cruciaal voor een Verzorgende IG om effectieve en persoonlijke zorg te kunnen bieden.

  • Communicatievaardigheden: Heldere communicatie met cliënten, hun naasten en andere zorgverleners is essentieel om informatie uit te wisselen, verwachtingen af te stemmen en een goede samenwerking te bevorderen.

  • Observatievermogen: Een Verzorgende IG moet in staat zijn om veranderingen in de gezondheidstoestand van cliënten op te merken en hierop te anticiperen, zodat tijdig passende zorg en ondersteuning geboden kan worden.

  • Organisatorische vaardigheden: Goed kunnen plannen en prioriteiten stellen is belangrijk voor een Verzorgende IG, gezien de diversiteit aan taken en de verantwoordelijkheid om de zorgverlening efficiënt en effectief te laten verlopen.

  • Flexibiliteit: Verzorgenden IG moeten zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden, zoals wisselende cliëntbehoeften, nieuwe zorgprotocollen of onvoorziene situaties, en hierbij veerkracht en probleemoplossend vermogen tonen.

Wat verdient een Verzorgende IG?

Het tarief voor een ZZP-verzorgende IG is marktconform en weerspiegelt de ervaring en expertise van de zorgprofessional. Naast een aantrekkelijk tarief bieden we ook secundaire voordelen, zoals een vergoeding voor reiskosten en mogelijkheden voor persoonlijke groei.

Bekijk vacatures
Zorgkracht Direct

Enthousiast geworden?

Neem contact op met Sophie. Je kan je ook direct inschrijven via onze website of stuur ons een mail voor meer informatie.

Vacatures als Verzorgende IG van Zorgkracht Direct

Bekijk alle vacatures

Andere functies

Werken via Zorgkracht Direct?

Onze krachten, ervaringen en talenten bundelen om een ondersteunende factor te zijn binnen de zorg? Schrijf je dan nu in!